Категорії
Новини

Де встановити скляні міжкімнатні двері?

Технологія гартування скла значно розширила сферу його застосування. Відколи скло стало міцним і безпечним матеріалом, його почали активно використовувати в дизайні. Зокрема, елегантними та функціональними є міжкімнатні скляні двері. Їх зазвичай встановлюють, прагнучи:

  • додати приміщенню легкості;
  • візуально розширити простір;
  • забезпечити огляд суміжних кімнат.

Варто відзначити, що скляні двері можуть бути прозорі, повністю чи частково тоновані та навіть мати дзеркальну поверхню. Користування такими дверима повністю безпечне, оскільки загартоване та триплекс-скло є напрочуд міцним і стійким до численних фізичних впливів. Навіть у випадку пошкодження ці матеріали розпадаються на дрібні уламки без гострих країв.

Якими бувають скляні міжкімнатні двері?

Переважно йдеться про суцільноскляні двері, проте також існують міжкімнатні двері зі склом в якості декору або дзеркальною поверхнею, яка кріпиться до дверного полотна з МДФ. Для дверей суто зі скла використовують загартоване чи триплекс-скло товщиною 4-8 мм. Такої товщини достатньо, щоб двері виконували свої функції, зокрема, забезпечували хорошу звукоізоляцію. Використовувати товстіше скло для міжкімнатних дверей недоцільно – воно буде надто важким та дорогим.

Чому варто надати перевагу дверям зі скла:

  • вони не зсихаються та не вигоряють, на відміну від дерев’яних і фарбованих;
  • завдяки покриттю гідрофобним лаком їхня поверхня стійка до забруднень, тож за ними легко доглядати;
  • вони абсолютно стійкі до вологи.

До того ж розмаїття візуального оформлення скла відкриває широкі можливості для використання його в інтер’єрі.

Де доцільно встановити скляні міжкімнатні двері?

Найбільш гармонійно скляні міжкімнатні двері доповнять квартири в стилі модерн або хай-тек. Хоча варіативність дизайнів дає змогу вписати їх і в інтер’єри інших стилях.

Скляні двері будуть доречні у помешканнях із невеликою та значною площею. В обох випадках вони візуально розширять кімнати, особливо, якщо встановити двері з дзеркальною поверхнею.

Скляні двері встановлюють у спальнях, вітальнях, кухнях та ванних кімнатах. Завдяки безпеці та довговічності вони також підходять для дитячих кімнат.

Однак міцні двері зі скла не можуть коштувати дешево. До того ж через свою вагу вони потребують надійного кріплення. Тому вибираючи скляні двері, звертайтеся до перевірених продавців із гарною репутацією. Зробити замовлення та придбати якісний виріб, який прослужить багато років, можна у компанії «Центр Дверей».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Останні записи